Necla Pekolcay hayatı, eserleri ve islami türk edebiyatı çalışmalarındaki yeri - Er, Fatma (My University, 2008)
KISALTMALARIV ÖNSÖZV NECLÂ PEKOLCAY'IN HAYATI I.Doğumu ve Ailesi1 II.Çocukluğu ve Yetiştiği Çevre5 A.Yetiştiği Muhit ve Büyüdüğü Ev5 B.Çocukluk Yılları10 C.Yakın Çevresinde Yetişmesinde Etkili Olan Kişiler14 III.Tahsil Hayatı21 A.İlkokul21 B.Ortaokul22 C.Lise24 D.Üniversite27 E.Doktora Yılları31 IV.Meslekî Hayatı37 A.MEB İslâm Ansiklopedisi’ndeki Çalışmaları37 B.Hocalık Yılları40 V.Vefatı44 İKİNCİ BÖLÜM ESERLERİ ESERLERİ47 I.Kitapları61 II.Makale ve Denemeleri62 A.Edebiyat Sahası ile İlgili Makaleleri62 B.Sosyal İçerikli Denemeleri66 III.Tebliğleri67 IV.Hazırladığı Raporlar74 V.Gazete Yazıları75 A.Yeni Asya Gazetesi’ndeki Yazıları75 B.Yeni Nesil Gazetesi’ndeki Yazıları78 C.Diğer Gazetelerde Yer Alan Yazıları79 VI.Hazırladığı Ansiklopedi Maddeleri80 VII.Öğrenci Yıllıklarında Yer Alan Yazıları81 VIII.Danışmanlık Yaptığı Tezler82 A.Mezuniyet Tezleri82 B.Yüksek Lisans Tezleri84 C.Doktora Tezleri85 IX.İçinde Yer Aldığı Projeler ve Üye Olduğu Kurumlar85 X.Nerede Yayınlandığı Tespit Edilemeyen Yazılar ve Bazı Toplantılarda Yapılan Konuşma Metinleri86 ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İSLÂMÎ TÜRK EDEBİYATI ÇALIŞMALARINDAKİ YERİ I.İslâmî Türk Edebiyatı Alanına Girişi88 II.İslâmî Türk Edebiyatı Dersinin Yüksek İslâm Enstitüsü İçindeki Durumu ve Neclâ Pekolcay’ın Bu Konudaki Çalışmaları90 III.İslâmî Türk Edebiyatı Çalışmalarındaki Yeri93 SONUÇ98 KAYNAKÇA100 EKLER102 EK-I: Belgeler103 EK-II: Neclâ Pekolcay Kronolojisi (1925-2008) 124 EK-III: Neclâ Pekolcay’dan Dinlediklerim126 EK-IV: Neclâ Pekolcay ile Yapılan Röportajlar134 EK-V Neclâ Pekolcay Hakkında Yazılanlar135 A.Eserleri Hakkında Yazılanlar135 B.Vefâtı Üzerine Yazılanlar136 EK-VI: Neclâ Pekolcay’ın Şahsî Evrakı Arasından Çıkan Bazı Belgeler137
Keywords: İslam Dini; İslam Tarihi_Biyografi; Türk Edebiyatı_İslam Dini