Finlandiya'da yerel yönetimler - ÇELEN, MUSTAFA (My University, 2013)
Finlandiyayerelleşmenin ileri düzeyde olduğu ülkelerden biridir. Kuzey Avrupa ülkeleri arasında özel karakteristik taşıyan iki aşamalı yerel yönetimlere belediyeler ve bölgeler sahiptir. Fin yerel yönetimlerindeki mali ve idari özerklik uygulamaları bu konudaki iyi ülke örneklerinden birini meydana getirmektedir. Merkezi bir devlet olmasına rağmen, yerel yönetimlere sağlanan geniş idari yetkiler hem yerel demokrasinin gelişmesine, hem de etkin hizmet sunumuna katkıda bulunmaktadır. Bu çalışma, Finlandiyadaki yerel yönetim yapısını ve finansmanını incelemeyi amaç edinmektedir.

Finland is among high-decentralization countries. It has two-layer local governmens having distinct characteristics among Nordic countries: municipalities and regions. The financial and administrative autonomy practices in the Finnish local governments represent one of the best country cases in this respect. Although Finland is a unitary country, extensive administrative and financial powers granted to local governments contribute both to the development of local democracy, and to efficient service delivery. This article aims to investigate local government structure and financing in Finland.
Local governments in Finland
Keywords: Tarih; Siyasi Bilimler; Kamu Yönetimi