Geri dönüşümlü PC/ ABS polimer karışımının mekanik ve ısıl özelliklerine sis (stiren-izopren-stiren) kopolimerinin etkisi - Karatop, Şener (My University, 2004)
GERİ DÖNÜŞÜMLÜ PC / ABS POLİMER KARIŞIMININ MEKANİK VE ISIL ÖZELLİKLERİNE SİS ( STİREN-İZOPREN-STİREN) KOPOLİMERİNİN ETKİSİ Polimer endüstrisinde alaşım ve karışımlarının önemi giderek artmaktadır ve açıkçası plastik endüstrisi daha karmaşık bir sisteme doğru ilerlemektedir. Gelecekte çok bileşenli veya çok fonksiyonlu karışımların yapılarındaki karışıklık alanında büyük bir gelişim görülecektir. Hiç şüphesiz ki polimer karışımı temel nedeni birleştirme, güçlendirme ve ekonomidir. Eğer bir malzeme istenilen özellikleri ile daha ucuza imal edilebiliniyorsa üretici bunu rekabet için kullanmalıdır. Bu çalışmada birbiriyle uyuşmayan Polikarbonat (PC) ile Akrilonitril-Bütadien-Stiren (ABS) polimer karışımına, uygun bir uyumluluk maddesi Stiren-İzopren-Stiren (SİS) kopolimeri katarak uyuşabilir hale getirilmesi sağlandı. Bu uyumluluk kopolimeri karışıma; %5, %10 ve %20 oranlarında katıldı. Karışım çift vidalı eksturuderde yapıldı. Daha sonra bu polimer alaşımının; çekme mukavemeti, akma mukavemeti, elastiklik modülü, % uzama değeri, izod darbe değeri, sertlik değeri, erime akış indisi (MFI), vicat yumuşama noktası, ısı altında deformasyon sıcaklığı (HDT) değerleri belirlendi ve mikro yapı analizleri (SEM) yapıldı. Kasım, 2004 Şener Karatop

SIS (STYRENE-IZOPREN-STYRENE) COPOLYMER'S EFFECT ON RECYCLABLE PC / ABS POLYMER BLEND'S MECHANICAL AND THERMAL PROPERTIES The importance of the alloys and blends have increased with gradually in polymer industry. So that the plastic industry has improved to the complex system. At the future, the magnificent development of the structure of the polycompound or the polyfunction blends will be observed. For certainly, the main reason of making the polymer blends are the connection, the strengthen and the economy. If the material with all properties is producted cheaper than before production. This situation should be used by the manifacturer for competition. In this study an attempt has been made to improve the compatibility in a polymer blend composed of two normally incompatible constituents, ABS and PC, by addition of a compatibilizer. The compatibilizer agent, styrene-izopren-styrene block copolymer (SIS), was added to the polymer blend in ratios of 5, 10 and 20% by using a twin screw extruder. After that, the control sample and all three blends of ABS/ PC/ SIS were subjected to examinations to obtain their yield and tensile strengths, elasticity modulus, % elongation, izod impact strength, hardness, and melt flow index (MFI). Vicat melting point, heating deformation temperature values were set and micro structure analysis (SEM) were completed. November, 2004 Şener Karatop
Keywords: Metal Eğitimi; Polimerler