Ara dönemlerde finansal raporlama ve bir uygulama örneği - Morgül, Cüneyt (My University, 2005)
Soyadı: Cüneyt Morgül letme Muhasebe Finansman Ataman Akgül Tez Türü ve Tarihi : Yüksek Lisans - Mayıs 2005 Ara Dönem - Finansal Raporlama

Sermaye piyasalarının gelişimi ve ticari sınırların dünya genelinde ortadan kalkması ile birlikte piyasa katılımcıları için tam, doğru ve güvenilir bilginin zamanında elde edilmesi çok önemli hale gelmiştir. İşletmeler bu sorumluluğun yerine getirilmesi için, bir yıldan daha kısa süreli dönemler içerisinde, işletmede meydana gelen ve ilgililer için önemli kabul edilebilecek, onların kararlarını etkileyebilecek değişiklikleri rapor etmeye başlamışlardır. Bu çalışma ile ara dönemlerde finansal raporlama hakkında, mevzuat ve uygulama dikkate alınarak bilgiler verilmeye çalışılmıştır. Vergi, Sermaye Piyasası, Bankacılık Mevzuatları ile Uluslararası Muhasebe Standartları baz alınarak ara dönemlerde finansal raporlamaya ilişkin ilkeler ortaya konulmaya çalışılmıştır. Ara dönemlerde hazırlanacak raporların, Uluslararası Muhasebe Standartlarında olduğu gibi ,bilgilendirme ve işletme gerçeklerini ortaya koyma amacı gütmesi ve bu şekilde hazırlanması ,bu raporları daha gerçekçi kılacaktır.Ara dönem finansal raporları, ilgili dönemin bütün gerçeklerini, önceki dönem bilgilerinden kopmadan ve olabildiğince ayrıntı içerecek şekilde yansıtmalıdırlar. Name and Surname: Cüneyt Morgül Field: Business Administration Programme: Accounting Finance Supervisor: Associate Professor Dr. Başak Ataman Akgül Degree Awarded and Date : Master - May 2005 nterim Period- Financial Reporting ABSTRACT With the development of capital markets and with the constriction of the boards of trade, to get the complete, true and trustable information became very important for the market participants. To carry out these responsibilities, enterprises started to report the changes in the firms, in the periods of less than one year, that are important for concerned people and can effect their decisions. In this study it is tried to given information of interim period of financial reporting by the frame of legislation and applications. It is tried to introduced the principles of interim period of financial reporting with the basis of Tax, Capital Market, Banking Legislations and International Accounting Standards. The reports which are going to prepare in the interim periods, like in International Accountin Standard, to herd the aim of giving information and display the realities of the business and arranging by this way will make them realistic. Interim financial reports should reflect the realities of that period without sepperating previos period and with the most detailed way.
Keywords: Finansal Raporlama; Mali raporlar; Muhasebe; Yönetim ve yardımcı hizmetler