Motorlu kara taşıtlarında oluşan değer kaybı hesaplama yöntemlerinin analizi ve yeni bir yöntem önerisi - Ayaydın, Serkan (My University, 2021)
Ülkemiz Sigortacılık mevzuatında 2015 yılından bu yana uygulanan ve artık tamamı ile yer etmiş olan Trafik Sigortalarında Değer Kaybı olgusu, bugüne kadarki tüm uygulamaları, yargı kararları ve farklı yöntemlerin olumsuz yönleri ile bu çalışmada incelenmiştir. Çalışmanın amacı ; yurtdışındaki uygulamalar ve farklı yöntemlerin incelenerek ve irdelenerek, reel değer düşüşüne olabildiğince yakın neticeler vermek üzere yeni bir yöntem ortaya çıkarmaktır. Bu çalışma ve yeni yöntem önerisinin, sigorta sektörüne ve konunun tüm taraflarına en iyi sonucu vermesi amaçlanmaktadır.

ANALYSIS OF THE CALCULATION METHODS OF LOSS OF VALUE OF MOTOR LAND VEHICLES AND A NEW METHOD PROPOSAL The phenemenon of Loss of Value in Traffic Insurance which has been aplied in our countrys Insurance Legislation since 2015 and ingrained since then has been examined in this study with its all aplications since the day, judicial desicions and negative aspects of different methods. The purpose of this study is to reveal a new method in order to give results as close as possible to the real value decreases with examining the practices and different methods in different countries. It is aimed that this study and new method proposal will give the best result to the insurance industry and all parties of the issue.
Keywords: Automobile insurance; Değer Kaybı; Motorlu Kara Taşıtları Sorumluluk Sigortası; Otomobil sigortası; Sigorta