Türk sigorta sektöründe kişisel risk yönetimi - Turgut, Hakan (My University, 2009)
Sigorta sektöründe kullanılan risk yöntemleri kurumsal ve kişisel olarak ikiye ayrılmaktadır. Ülkemizde kurumsal risk yönetimi araçları sigorta şirketleri tarafından kullanılmaktadır. Ancak sigortalı adayları kişisel risk yönetimi tekniklerini bilinçli olarak kullanmamaktadır. Bu çalışmada sigorta sektörüne ilişkin temel kavramsal açıklamalara değindikten sonra sigortacılıkta risk yönetimi kavramı incelenmiştir. Kurumsal ve kişisel risk yönetimi ayrımı yapıldıktan sonra da üçüncü bölümde sigorta ile kişisel risk yönetiminin nasıl yapılacağı açıklanmıştır. Son olarak hayat ve hayat dışı sigortaları kullanarak kişilerin nasıl finansal planlama yapabileceği tablolarla gösterilmiştir, uygulama için tavsiyelerde bulunulmuştur.

There are two kinds of risk management techniques, corporate and personal. In our country, the means of corporate risk management are being used by insurance companies. However, potential insurance holders do not use personal risk management techniques consciously. In this study, after defining the concepts of insurance and risk related to the insurance industry, risk management in insurance is examined. After discriminating corporate and personal risk management issues, in the third part how to manage personal risks by using insurance is explained. At last, how to make financial planning by using life and nonlife insurance policies is shown by tables and given advice for implementation.
Keywords: Risk Yönetimi; Sigortacılık_Türkiye