Antisimetrik alxlga1-xlas/gaas/alxrga1-xras kuantum kuyusunda hidrostatik basıncın etkisi - MİNEZ, Sema; SUCU, Serpil; AKBAŞ, Hasan (My University, 2016)
Bu çalışmada sıcaklık ve hidrostatik basınç etkisi altında simetrik Alx Ga1-xAs/GaAs/Alx Ga1-xAs ve antisimetrik AlxLGa1-xLAs/GaAs/AlxRGa1-xRAs kuantum kuyularında engel yükseklik oranlarının etkileri, etkin kütle yaklaşımında varyasyonel yöntem kullanılarak çalışıldı. Taban durum yabancı atom enerjileri, yabancı atom enerjisisnin dönüm noktaları ve taban durum normalize edilmiş bağlanma enerjileri hesaplandı. Sıcaklık, hidrostatik basınç, farklı engel yükseklikleri ve yabancı atom konumunun, taban durum yabancı atom enerjisini ve yabancı atom enerjisinin dönüm noktalarını önemli ölçüde değiştirdiği gösterildi.
Keywords: Dönüm noktası, Hidrostatik basınç,Yabancı atom enerjisi, Bağlanma enerjisi