Yalın organizasyonilkeleri ve uygulamaları üzerine bir araştırma - (:unkn) unknown (My University, 2009)
Özet: Küreselleşme sürecinin hızlı yaşandığı günümüzde rekabet üst düzeyde yaşanmakta, esneklik ve müşteri odaklı çalışma büyük önem taşımaktadır. Yalınlık, kaynak kısıtlarının baş gösterdiği, maliyetlerin düşürülmesinin çok önemli olduğu pek çok alanda uygulanabilirliği olan yeni bir yönetim anlayışı olarak ortaya çıkmaktadır. Klasik yönetim anlayışlarından radikal değişikliklerle farklılıklar gösteren yalın organizasyon öğeleri, Japonya'dan tüm dünyaya, ihtiyaçları en üst düzeyde karşılamak üzere hızla yayılmaktadır. Bu çalışmada yalın organizasyon ilkeleri felsefi ve yönetsel açılardan ele alınmış, otomotiv yan sanayindeki uygulamaların ve bu uygulamalardan elde edilen kazançların ölçülmesi amaçlanmıştır. Bu çalışmanın kapsamında, otomotiv yan sanayinde faaliyet gösteren işletmelerin yalın organizasyon olma yolundaki çalışmaları irdelenmiştir. Temel olarak yönetsel süreçlerde yalın organizasyon olma kriterleri üzerinde durulmuştur. Elde edilen bulgular bu bilgiler ışığında analiz edilmiş, çıkarılan sonuçlar hakkında düşünceler belirtilmiş ve öneriler getirilmiştir.

Abstract: In today's rapid spreading throughout the world competition is lived in top level, both flexibility and customer focused work is carried the major importance leanness; appointing a caretaker for the goods of resource is appeared, because of costs decreasing are very important that is being raised as new management tool useable in different fields. From classical management to radical changes differences show understanding in lean organization elements that spread rapidly for receiving the highest levels of foundation needs from Japan to all over the world. In this study the lean organization principles had taken into account in philosophical and managerial heads, applying and advantages of applications in automotive industry purposed. In the scope workings of the automotive suppliers' lean organization were considered. Lean enterprise criteria at management structures were basically emphasized. Findings were analyzed in light of this foregoing, about results were remarked ideas and suggestions were given.
A research on application to lean organization principles