Hz. Peygamberin sünnetinde hayvanların yeri - Taşdelen, Celalettin (My University, 2010)
nnet, Hayvan ÖZET HZ. PEYGAMBERİN SÜNNETİNDE HAYVANLARIN YERİ Hayvanlar insan hayatında ve tabiatta önemli bir yere sahiptirler. Ancak günümüzde hayvanlar değişik sebeplerle acımasızca katledilmekte ve işkencelere maruz kalmaktadırlar. Bu noktada dinlerin hayvanlara bakışını tespit etmek gerekmektedir. Bu çalışmada İslam'ın hayvanlarla ilgili yaklaşımını ele aldık. Bu yaklaşımı belirlemek için ayet ve hadisleri inceledik. Çalışmamızın temelini Hz. Peygamber'in sünnetinde hayvanların yeri oluşturmaktadır. Sünnette hayvanlara verilen önem açıklanmaya çalışılmıştır. Ayrıca diğer dinlerde hayvanlar konusunu da kısaca anlattık. Neticede Hz. Peygamber hayvanlara şefkatle davranmayı, onları korumayı ve hayvanlara karşı sorumlulukların yerine getirilmesini istemiştir. Sunnah, Animal

THE PLACE OF ANIMALS IN THE PROPHET’S SUNNAH The Animals take an important places in people's lives and in nature. Provided that at the present day various reasons are subjected to torture and being killed ruthlessly. At this point, religion is necessary to determine the look of the animals. In this study, we take the approach of Islam regarding animals. For to determine this approach we have researched the verses and hadiths. The basis of our work the form of animals in the Prophet's sunnah. Attempts to explain the importance given to animals in the Sunnah is. In addition, animals in the subject of other religions have also briefly described. As a result Hz. Prophet to act with compassion to animals, and animals to protect them against the urging of fulfillment of responsibilities.
Keywords: Hadis; İslam Dini; Sünnet