Sokak müzisyenlerinin sosyal yaşam içindeki performanslarının belgesel sinemaya yansıması - Şimşek, Ulaş Cihan (My University, 2019)
ÖZETBu çalışma kent yaşamının içinde kendine yer edinmeye çalışan bir grup müzisyenin, gündelik yaşamda karşımıza çıkan yansımalarını ve aynı zamanda dört mevsim performanslarını anlatmaya çalışan belgesel çalışmasıdır. Sokak kültürünün vazgeçilmez bir parçası olmayı başaran, kamusal alanların içinde kendilerine yer edinen bu müzik gruplarının yaşadıkları zorluklarla beraber içlerindeki vazgeçemedikleri müzik aşkının güzel bir anlatımı olması için hazırlanmıştır.

This study is a documentary which tries to explain our everyday impressions of a group of musicians trying to carve a place for themselves in urban society and their performances throughout the year. It aims to be a decent presentation of the difficulties faced by these street bands who have managed to become an indispensable part of the street culture and an integral part of public spaces, together with their irreplaceable love of music.
Keywords: Belgesel filmler; Documentary films; Motion pictures; Music; Müzik; müzik ile iç içe yaşayan sokaklar; müzisyen sokak da ki insan ilişkisi; relationship between musicians and people on the street; Sinema; Sokak müzisyenleri; Street musicians; streets that live with music