Türkiye’nin teknoloji gelişimi, inovasyon politikaları ve mobil telefon pazarının 1983-2000 ve 2000 yılı sonrası incelemesi - Kaya, Altan (My University, 2013)
Mobil İletişim, Telekomünikasyon, Telekomünikasyon Üretici Firmalar ÖZET TÜRKİYE’NİN TEKNOLOJİ GELİŞİMİ, İNOVASYON POLİTİKALARI VE MOBİL TELEFON PAZARININ 1983-2000 VE 2000 YILI SONRASI İNCELEMESİ Telekomünikasyon, sabit veya mobil bir iletişim kanalı olarak ekonomileri daima etkilemiştir. Son yıllarda ise enformasyon devrimi ile birlikte ekonomik alanda da daha fazla kendisine yer bulmuştur. Telekomünikasyonun özellikle mobil alandaki gelişmeleri ülke ve üretici tabanlı iktisat politikalarını şekillendirme gücü, Türkiye’deki mobil iletişim kanalları ve mobil telefon üretici tabanını bu çalışmam ile anlatmaya çalıştım.

RESEARCHING INNOVATION POLITICS AND MOBILE PHONE MARKETPLACE AND IMPROVMENT TECHNOLOGY BETWEEN 1983-2000 AND AFTER 2000 IN TURKEY Telecommunications have always affected economies as a landline or mobile communication channel. In recent years, it has found itself a place in the economic field due to the informatic revolution. With this study, what i tried to explain is the improvements of telecommunications, especially in the mobile field as a shaping power over the country, and producer based economy politics and the mobile communication channels and mobile phone manufacturer fundament. Mobile Communication, Telecominication, Telecommunications Manufacturers
Keywords: Ekonomi Politikası; Ekonomik Durum; İnovasyon Politikaları; Teknolojik Gelişmeler; Türkiye