Elektronik ticaret ve dış ticarete etkisi - Erden, Reşat Selçuk (My University, 2014)
Küreselleşen dünyada bilgisayar ve iletişim teknolojilerinin gelişmesi, özellikle de internetin hemen her alanda kullanılmaya başlanılmasıyla, elektronik ticaret, firmalar ve ülkeler açısından her geçen gün daha da önemli hale gelmiştir. Elektronik ticaret, firmalara düşük maliyetlerle ticaret yapma ve dünyadaki tüm pazarlara rahatça ulaşma imkanı verdiğinden, yurt içi ve yurt dışı ticaret açısıdan olumlu etkiler yaratmaktadır. Elektronik ticaretin gelişmesi, özellikle KOBİ’ler vasıtasıyla ülkelerin dış ticaretlerinin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. Türkiye’de elektronik ticaret tam olarak istenilen noktada olmasa da yapılan çalışmalarla birlikte sürekli gelişme göstermektedir. Devlet tarafından Yurtdışına e-ticaret projesi kapsamında yapılan çalışmalarla ve mevzuat değişiklikleri ile Türkiye’den yurtdışına yapılan elektronik ticaret geliştirilmeye çalışılmaktadır. Elektronik ticaretin yurt içi ve yurt dışı ticareti olumlu yönde etkileyerek geliştirmesi ve ülkelerin dış ticaretine önemli katkılar sağladığının gösterilmesi bu tezin temel amacını oluşturmaktadır.

With the development of computer and communication technologies in the Globalized world, and used of internet almost in every field, e-commerce becomes more important each passing day. E-commerce makes a positive impact on domestic and overseas comerce as it enables to comerce with low costs and arrive at the commercial market with ease. The development of e comerce plays an important role on growth of foreign trade especially by means of SME. Even if not being at the desired point in Turkey, e-commerce go forward with the studies done. E-commerce from Turkey to overseas is tried to be developed with the projects on overseas e-commerce and legislative changes. The main purpose of this study is to show how ecomerce develops domestic and overseas comerce positively and contributes the foreign trade of countries.
Keywords: Dış ticaret; Elektronik ticaret