Enderun-ı hümayun hazinesi tahrir defteri (1760) (inceleme-metin) - Güneri, Şeyda (My University, 2019)
Bu çalışmada, 1174/ 1760 tarihinde Sultân III. Mustafa’nın emri ile Enderûn-ı Hümayûn hazinesinde yapılan sayım neticesinde kaydı tutulmuş eşyalar ve bu eşyaların hazineden çıkış tarihleri, çıkış maksatları incelenmiştir. Ayrıca 1174/ 1760 ve 1175/ 1761 tarihlerinde her ay Enderûn Hazinesine irâd olarak giren ve masraf yolu ile hazineden çıkan nakdîn incelemesi yapılmıştır.

In this study, Treasury at the Enderûn-as a result of the afflicted and the record of this stuff treasure departure dates, output intentions at 1174/ 1760 of Sultân III. Mustafa's couriers on the orders. Also 1174/ 1760 and 1175/ 1761 in as irâd and expense every month Enderûn Treasury via Treasury nakdîn from mining.
Keywords: Enderûn-ı Hümâyûn Hazinesi Enderûn-ı Hümâyûn Treasure; History; Tarih