Terör eylemlerinin kitle iletişim araçlarında sunumu - Yavuz, Felit (My University, 2006)
Tezin başında Terör ve Terörizm unsurları ve özellikle terörün aracı olarak şiddet üzerinde durulmuştur. Daha sonra Kitle İletişim Araçlarının işlevleri hakkında kısaca bilgi verilmiştir. Kitle iletişim araçları (Medya) ile terörün karşılıklı yarar ilişkisi incelenerek, terör haberlerinin medyada yer almasının olumlu ve olumsuz sonuçları ortaya konmaya çalışılmıştır. Bu başlık altında Türkiye’de Basın Özgürlüğü ve Basına getirilen kısıtlamalar ve dünyadaki uygulamaları örnekleriyle ortaya konarak, teröre karşı medya ve basın kuruluşlarının üstlenmesi gerekli roller belirtilmiştir. Son bölümde birbirinden farklı ideolojik görüşlere sahip Türkiye basınından 3 günlük gazete inceleme konusu yapılarak, 11 Eylül 2001 Pentagon ve Dünya Ticaret Merkezine Yapılan Saldırı, İstanbul Sinanagog ve HSBC Bank’a yapılan Bombalı İntihar Saldırıları ve son olarak Kuzey Osetya (Beslan) Okul Rehine eylemi örnek olay olarak alınmıştır. Hürriyet, Cumhuriyet ve Zaman Gazetesi üzerinde yapılan inceleme sonucunda habere en çok Hürriyet gazetesinin yer verdiği sonucuna ulaşılmıştır.

At first, components of terror and terrorism; and especially violence –as a tool of terror- were examined. After that a brief information was given about the function of mass communication tools. In addition to these, positive and negative results of terrorist news that take place in the media were appointed by analysing benefit based relationship between mass communication tools (media) and terrorism. Under that title, responsibilities of media and press corporations towards terrorism were specified by explaining freedom of press and restrictions on press in Turkey and examples from all over the world. At the last part, three ideologically different Turkish newspapers -Hürriyet, Cumhuriyet and Zaman- were analysed according to their attitudes towards 11th September 2001 Pentagon and World Trade Center attacks, suicide attacks on Synagogue and HSBC Bank in İstanbul and hostage crisis in North Osetia (Beslan). According to the results, it is found that terrorist news were mostly published in Hürriyet newspaper.
Keywords: Kitle İletişim Araçları_Terör; Terör