Fatih Eğitim Projesi kapsamında hazırlanan z-kitapların göz izleme ve geçmişe dönük sesli düşünme teknikleri ile kullanılabilirliğinin incelenmesi - Dağlı, Muhammed (My University, 2014)
Bu araştırmada, Fatih Eğitim Projesi kapsamında hazırlanan z-kitapların göz izleme ve geçmişe dönük sesli düşünme teknikleri ile kullanılabilirlik değerlendirmesi yapılmıştır. Araştırma Marmara Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nde bulunan İnsan - Bilgisayar Etkileşimi Laboratuvarında gerçekleştirilmiştir. Verilerin kayıt altına alınması ve analizlerinin yapılması Laboratuvardaki donanımsal ve yazılımsal araçlardan elde edilmiştir. Bu çalışma sonucunda bir Z-kitap formatında hazırlanan 6.sınıf Sosyal Bilgiler Öğrenci Ders Kitabının kullanılabilirlik açısından değerlendirilmesi yapılarak, z-kitabın etkili, verimli ve katılımcı memnuniyetini sağlayacak kalitede niteliklere erişmesi için öneriler sunulmuştur. Fatih Eğitim Projesi, Zenginleştirilmiş kitap, Kullanılabilirlik, Göz izleme, Sesli düşünme

In this research, enriched books usability assessment was performed with eye tracking and retrospective think aloud techniques. The research is done in the Human-Computer Interaction Laboratory that resides in Computer Education and Instructional Technologies department of Marmara University. Data recording and analysis were obtained from the Human-Computer Interaction Laboratory hardware and software tools. As a result of this study, 6’th grade social studies student course book, prepared in the format of a enriched book are evaluated in terms of usability, enriched books effective, efficient and user satisfaction recommendations are presented to provide access to quality attributes. Fatih Educational Project, Enriched books, Usability, Eye tracking, Think aloud
Keywords: Eğitim; Fatih Eğitim Projesi