Use of total quality management and clinical governance strategies in making improvement and change management of healthcare service in Saudi Arabia - Tolba, Yasir Yasser Younis A Tolba (My University, 2020)
Bu mden oluşmaktadır. Bölüm 1, Kalite yönetimi uygulamalarına ilişkin bir giriş ve literatür taramasıdır. sağlık alanında. Kalite güvencesi ve iyileştirme tartışmalarını içerir; Klinik yönetişim ve sütunları; Klinik denetim ve kanıt temeli; Risk ve Hata Yönetmek; Değişim yönetimi ve iyileştirme sürdürülebilirliği. Uzun yıllar çalıştığım Birleşik Krallık'ta, bu kalite yönetimi sorunları ve uygulamalar normdu. Sisteme entegre edildiler ve uygulandı Hastalara en kaliteli sağlık hizmetinin sunulduğundan emin olun. Suudi Arabistan'a taşındığımda bu uygulamaların birinci sınıf olmadığını öğrendim. önem. Bu kalite iyileştirmelerini uygularsak sağlık hizmetleri daha iyisini yapabilir denetim, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi dahil olmak üzere önlemler. Suudi Arabistan'da bulunduğum süre içinde bu uygulamaları hastaneme aktarmak için elimden geleni yaptım. 2. Bölümde, yılında yürütülen üç kalite iyileştirme ve denetim projesi sundum. Daha iyisini hedefleyen kalite iyileştirme uygulaması örneği olarak Suudi Arabistan sağlık sisteminde değişiklik. İlk proje kanıtlanmış olan Perioperatif Antibiyotik Profilaksi Kullanımı ile ilgilidir. ideal olmadığını ve hastalara zarar verebileceğini, bu nedenle çalışma tarafından tespit edilen sorunları düzeltmek için acil önlemler alındı. İkinci proje ise COVID-19 salgını sırasında hekimlerde ruhsal stres ile ilgili. Ön saflardaki sağlık hizmetlerini olumsuz etkileyebilecek bu sorunu ele aldı. Bu yüksek riskli hastalıkla mücadele eden sağlayıcılar. Üçüncü proje ise Cerrahi YBÜ'de Enteral Beslenmeye Başlama Zamanı ile ilgili. hastalar. Kritik hastaların beslenme yönergelerine uygunluğunu denetledim cerrahi hastalar. Enteral beslenmeyi geciktirmek komplikasyonlara ve gecikmelere yol açabilir. bu hastaların iyileşmesi. Bölüm 3 tartışma, öneriler, özet ve tez sonuçları içindir. Bu tezde, gelişmiş dünyadan gelişmiş bir uygulamanın nasıl olabileceğini gösterdim. olumlu etki yapacağı gelişmekte olan bir ülkede başka bir sisteme aktarılacaktır. nihai müşterilere verilen hizmet ve bakımı etkilemek (hastalarımız)

This Master thesis consists of three Chapters. Chapter 1 is an introduction and literature review of Quality management practices in healthcare. It includes a discussion of quality assurance and improvement; Clinical governance and its pillars; Clinical audit and its evidence base; Risk and Error Management; Change management and improvement sustainability. In the UK, where I practised for many years, those quality management issues and practices were the norm. They were integrated into the system and was practiced to make sure the best quality healthcare could be delivered to patients. When I moved to Saudi Arabia, I found out that these practices were not of prime importance. Healthcare could do better if we apply these quality improvement measures including audit, risk management and change management. During my time in Saudi Arabia I did my best trying to transfer these practices to my hospital. In Chapter 2, I presented three quality improvement and audit projects conducted in Saudi Arabia as an example of application of quality improvement aiming for better change in the healthcare system. The first project is about Perioperative Antibiotic Prophylaxis Use which proved that it was not ideal and could harm patients, so immediate measures were taken to correct issues detected by the study. The second project is about Mental stress in physicians during COVID-19 outbreak. It addressed that problem which could negatively affect the frontline healthcare providers who are fighting this high-risk disease. The third project is about The timing of Start Enteral Feeding in Surgical ICU patients. I audited the compliance with the nutritional guidelines of critically ill surgical patients. Delaying enteral nutrition can lead to complications and delayed recovery of those patients. Chapter 3 is for discussion, recommendations, summary and conclusions of the thesis. In this thesis, I showed how an advanced practice from the developed world could be transferred to another system in a developing country where it will positively influence the service and care given to the ultimate customers (our patients).
Keywords: Antibiotic prophylaxis; Business; Change Management; Clinical Audit; Clinical Governance; Enteral Nutrition; Error; Health Service; Healthcare; Improvement; İşletme; Management; Mental Stress; Organizational Development; Örgütsel değişim=Organizational change; Quality; Risk Management; Saudi Arabia; Toplam kalite yönetimi=Total quality management Quality