Dördüncü ve beşinci sınıf öğrencilerinin sosyal bilgiler dersine ilişkin görüşleri - Akengin, Hamza; Demirsoy, Mustafa (Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dergisi, 2011)
İlköğretim, çocukları hayata hazırlamak, bir takım alışkanlıklar ve beceriler kazandırmak bakımından oldukça önemlidir. Öğrenciler ilköğretimde kazandıkları bilgi ve becerileri pekiştirerek ve zenginleştirerek hayatları boyunca kullanacaklardır. İlköğretim 1. ve 3. sınıflar arasında temel vatandaşlık becerisi Hayat Bilgisi dersi ile verilmeye çalışılmaktadır.
Views of the 4th and 5th grade students on social studies course
Keywords: Sosyal Bilgiler, öğrenci görüşü, ilköğretim.