EEG temelli olay-ilişki beyin dalgalarının istatistiksel zaman serileri ile modellenmesi - (:unkn) unknown (My University, 2006)
Amaç: Çalışmanın amacı beyinin olay ilişki aktivesinin alfa osilasyonlarının ARIMA modeliye açıklamaktır. Yöntem: Çalışan örneklem 17 (11 erkek, 6 kadın) sağ elini kullanan, sağlıklı gönüllerden oluşmuştur. Olay ilişkili aktivite omitted stimulus paradigması altında kaydedilmiştir. Alfa tepkisi sayısal filtreyle elde edilmiştir. Her katılımcının alfa tepksi ayrı ayrı analiz edilmiştir. Bulgular: Yapılna çalışma göstermektedirki her bir katılımcının omitted stimulus paradigması için alfa tepkisi, ARIMA (0,2,1) tipindeki zaman serisiyle en iyi modellenebilmektedir. Sonuç: Yapılan çalışma atlanmış uyarıcı paradigması altında elde edilmiş, bir katılımcının alfa tepkilerinin en iyi ARIMA (0, 2, 1) zaman serisiyle modellendiğini göstermiştir.

Objective: The aim of this study was to test whether the alpha oscillation in the auditory event-related activity of the brain can be explained using an ARIMA model. Methods: The sample consisted of 17 (11 males, 6 females), right-handed, healthy, volunteer participants. Event-related activity was recorded under the omitted stimulus paradigm. Alpha response was obtained through digital filtering. The alpha response of each participant was separately analyzed. Results: The ARIMA(0,2,1) model was found to be applicable to alpha response that was evoked by stimulus omission. ARIMA (0,2,1) shows that this activity is short-lasting and it fluctuates stochastically. Conclusion: The present study showed that the alpha responses of single participants obtained under the omitted stimulus paradigm were best modeled by the ARIMA (0, 2, 1) type of time series model.
Modelling the EEG event-related brainwaves using statistical times series
Keywords: Genel ve Dahili Tıp