Ekonomik krizin zor durumda bıraktığı işletmelerde işletme sermayesi yönetiminden beklentiler - AYBOĞA, MEHMET HANİFİ (My University, 2022)
Türkiye ekonomisinde sermaye hareketlerinin serbest bırakılmasından sonra değişik dönemlerde krizler yaşanmıştır. Ekonomide ortaya çıkan bu olaylar bütün iş dünyasını etkisi altına almıştır. İşletmeler yaşanan bu krizlerden dolayı zor durumda kalmış ve işletme sermayesinin yönetimi bu dönemde etkinliğini ve önemini arttırmıştır.

After the liberalization of capital movements in the Turkish economy, economic crisis have occurred in different periods. These events in the economy have affected the entire business world. Businesses have been in a difficult situation due to these crises and the management of working capital has increased its effectiveness and importance in this period. The crises experienced can be caused by both national and international factors, as well as due to the characteristics of the business itself. Whatever the reason may be, the management of working capital is of great importance in such cases.
Keywords: Sosyal ve Beşeri Bilimler; İşletme; Social Sciences and Humanities; Management; Sosyal Bilimler (SOC); Ekonomi ve İş; İŞLETME; Social Sciences (SOC); ECONOMICS & BUSINESS; BUSINESS; Strateji ve Yönetim; Pazarlama; İşletme ve Uluslararası Yönetim; Genel İşletme, Yönetim ve Muhasebe; Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler; Strategy and Management; Marketing; Business and International Management; General Business, Management and Accounting; Social Sciences & Humanities; Ekonomik Kriz; İşletme; Net İşletme Sermayesi; Sermaye Yönetimi: Economic Crisis; Business; Net Working Capital; Capital Management