Kredi temerrüt takası: değerleme teknikleri ve gelişmekte olan ülkelerdeki piyasa uygulamaları - Yılmaz, Selçuk (My University, 2009)
KREDİ TEMERRÜT TAKASI: DEĞERLEME TEKNİKLERİ VE GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERDEKİ PİYASA UYGULAMALARI Bu tezde temel olarak kredi temerrüt takası değerleme teknikleri ve gelişmekte olan ülke piyasalarındaki uygulamaları üzerinde durulmuştur. Özellikle son yıllarda gelişmekte olan kredi piyasaları ve türev ürünler pazarının bir kombinasyonu olarak ve risk dağıtım esası göz önüne alınarak çeşitli enstrümanlar ortaya çıkmıştır. Kredi temerrüt takası sözleşmeleri de, kriz yıllarında kredi piyasalarında önemli yer tutan enstrümanlardan biri olmuştur. Bu enstrümanı incelerken, değerleme ve fiyatlama modellerinin yanında bu ürünün temel dayanağı olan kredi riskini incelemek gerekmektedir. Böylelikle kredi piyasalarını etkileyen unsurlar daha dikkate değer bir şekilde incelenebilecektir. Bu bağlamda piyasalarda genel kabul görmüş fiyatlama modelleri incelenmiş ve örnek uygulamalarla desteklenmiştir. Öte yandan risk ve risk kavramı üzerinde durulmuş, kredi riski ve kredi riskinin konusu olabilecek unsurlar incelenmiştir. Ayrıca gelişmekte olan ülke piyasalarındaki uygulamalarına değinilmiş ve tarihi datalarla bu piyasaların etkileşimi anlatılmaya çalışılmıştır. Türkiye KTT’leri üzerinde bir ekonometrik çalışma yapılarak, KTT vadeleri arasındaki uyum test edilmiştir. Kredi Temerrüt Takası ve değerleme teknikleri, kredi riski, kredi türevleri

CREDIT DEFAULT SWAPS: VALUATION TECHNIQUES AND MARKET APPLICATIONS ON EMERGING COUNTRIES This thesis mainly contributes credit default swaps and valuation techniques of credit default swaps. Extremely, during the recent years credit markets and credit derivatives products are developed and so many new financial instruments occured in case of credit risks. In financial crisis years, credit default swaps became the most popular credit derivatives instruments. While introducing this product, we need to learn valuation and pricing techniques and also need to explain basicly credit risk contributions. In this way, we could make decisions about the exogenous and endogenous variables which effect the value and risk of credit default swap. Hereby, i have tried to explain the main valuation techniques of credit default swap with the help of examples. On the other hand, i also identified the risk issue, credit risk conditions and its components.Also i have analysed the applications of credit default swaps on emerging countries with given examples. In this thesis, i have used an econometric applications on Turkish credit default swaps with different maturities to identify the consistency of these credit default swap levels. Credit Default Swaps and valuation techniques, credit risk, credit derivatives
Keywords: Borsa; Krediler_Gelişmekte Olan Ülkeler; Risk Yönetimi