Küresel Isınmanın Etkileri ve Hemşirelik - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Küresel ısınma, sera gazı ve insani çalışmaların arttırıcı etkileri ile tüm dünyayı etkileyen geniş kapsamlı bir sorun olarak görülmektedir. Küresel ısınma yalnızca dünya yüzeyinde sıcaklık artışı olarak değil, olası etkileri ile bir bütün olarak değerlendirilmelidir. Hastaneler uygulama alanı bakımından sağlık sistemi üzerinde etkisi büyük organizasyonlardır. Ancak çeşitli faaliyetleri ile küresel ısınmanın gelişimine katkıda bulunabilmektedirler. Hastanelerin küresel ısınmayı azaltmaya yönelik adımlar atması, yeryüzünde büyük farklar yaratabilecektir. Hemşireler, halk ile sürekli etkileşim halinde bulunması açısından küresel ısınmanın şekillenmesinde ve etkilerinin hafifletilmesinde öncü rol oynayabilirler. Halk arasında güvenilir bireyler olarak bulundukları konum bakımından, bilinç oluşturmaları ve davranışlarıyla birer örnek oluşturmaları açısından önemli etkiler yaratabilirler. Bu derlemede, küresel ısınmanın etkileri üzerine sağlık ve hemşirelik hakkında okuyucuların bilgi birikimlerinin arttırılması amaçlanmıştır.

Global warming appears to be a comprehensive problem affecting the whole world with the increasing effects of greenhouse gas and human activities. Global warming should be evaluated not only as an increase in the temperature_x000D_ on the earth’s surface, but as a whole with its possible effects. Hospitals are extremely effective organizations on health in terms of their application area. However, they can contribute to the development of global warming through_x000D_ various activities. Hospitals taking steps to reduce global warming will create big differences on earth. Nurses can play a pioneering role in shaping the global warming and alleviating its effects because they are in constant interaction with the public. They may exert important effects because nurses set a good example thanks to their position as reliable individuals in the public, rise awareness , and demonstrate exemplary behaviours. In this review,_x000D_ it is aimed to increase the knowledge of readers about health and nursing on the effects of global warming.
Effects of Global Warming and Nursing