THE INFLATION DYNAMICS OF THE TURKISH ECONOMY IN 1990-2011 PERIOD - (:unkn) unknown (My University, 2013)
Türkiye, 2001 yılındaki ekonomik kriz sonrası uygulamış olduğu ekonomik politikalar sonucunda 1975-2001 yılları arasında kronik bir sorun haline gelmiş olan enflasyo noranını 2004 yılında tek haneli rakamlara düşürmeyi başarabilmiştir. Bu çalışmada, Ocak 1990 - Aralık 2011 dönemi Türkiye ekonomisindeki enflasyon dinamikleri, uzun ve kısa dönemle riçin Johansen Cointegration Test ve Vector Error Correction modeli (VEC) kullanılarak analiz edilmektedir. Analiz sonuçları ilgili dönemde Türkiye'deki enflasyonun temel olarak para arzı, ekonomik büyüme, nominal döviz kuru, dolarizasyon ve reel ücretlerdeki değişikliklerden kaynaklandığını ortaya koymaktadır.

In 2004, Turkey managed to reduce the chronic high inflation rates that characterized its economy over the period 1975-2001 to single digits, thanks to economic policies implemented in the aftermath of the 2001 financial crisis. This paper analyzes inflation dynamics in the Turkish economy both in the short- and the long-run, over the period January 1990 to December 2011 by using the Johansen Cointegration Test and the Vector Error Correction model (VEC). Empirical results show that the inflation rates in Turkey are mainly related to changes in money supply, economic growth, nominal exchange rates, dollarization and real wages
TÜRKİYE EKONOMİSİNDE 1990 - 2011 DÖNEMİNDE ENFLASYON DİNAMİKLERİ
Keywords: İşletme Finans; İktisat; İşletme