Endokrin aciller - YAVUZ, DİLEK (Akademisyen Yayınevi Kitabevi, 2024)
Değerli meslektaşlarım, Acil servisin dinamik ortamında, endokrin hastalıkların hızlı bir şekilde tanımlanması ve yönetimi hekimler için zorluklar içerebilmektedir. Bilimsel bilginin gelişerek artması, en dokrin hastalıkların ve bunların acil yönetimine bakışımızı da geliştirmektedir. \"Endokrin Aciller\" başlıklı bu kitap, acil endokrin vakaların tanı ve tedavisinde pratik bir yaklaşımla bilgileri güncellemek amacı ile kaleme alınmıştır. Endokrin acil durumların çoğu yaşamı tehtid eden veya edebilecek olan bir çeşitlilikte izlenir. Diyabetik ketoasidoz, adrenal kriz, miksödem koması gibi yaşamı tehdit eden du rumlardan hipertiroidi, hipoglisemi, hiperkalsemi gibi hızlı müdahale edilmesi gereken klinik tabloları kapsar. Bu kitap, endokrin acil durumlara tanı kriterlerini ve güncel tedavi yöntemlerini kanıta dayalı kılavuz önerileri doğrultusunda, klinik uzmanlığın bir bileşimi olarak sunmayı he deflemektedir. Gerçek hayattan örnek olgu sunumları tanı algotritmaları ve tedavi pro tokolleri endokrin acil hastalıklara güncel ve uygulamaya yönelik bir yaklaşım sunmakdır Bu kitabın hazırlanmasında yazıları ve uzmanlıklarıyla katkıda bulunan, kendini tıp mesle ğine adamış hocalarıma,meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Kitabın basılmasına destek veren Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği yöne tim kurulu üyelerine teşekkür ederken, siz değerli okuyuculara faydalı olmasını temenni ediyorum. Acil servislerde büyük bir özveri ile çalışan tüm sağlık çalışanlarına sevgi ve saygılarımla… Prof. Dr. Dilek GOGAS YAVUZ
Keywords: Tıp; Dahili Tıp Bilimleri; İç Hastalıkları; Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları; Sağlık Bilimleri; Medicine; Internal Medicine Sciences; Internal Diseases; Endocrinology and Metabolic Diseases; Health Sciences; Klinik Tıp (MED); Klinik Tıp; ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA; TIP, GENEL & DAHİLİ; Clinical Medicine (MED); CLINICAL MEDICINE; ENDOCRINOLOGY & METABOLISM; MEDICINE, GENERAL & INTERNAL; Genel Sağlık Meslekleri; Patofizyoloji; Temel Bilgi ve Beceriler; Değerlendirme ve Teşhis; Endokrin ve Otonom Sistemler; Dahiliye; Aile Sağlığı; Endokrinoloji, Diyabet ve Metabolizma; Tıp (çeşitli); Genel Tıp; Endokrinoloji; Yaşam Bilimleri; General Health Professions; Pathophysiology; Fundamentals and Skills; Assessment and Diagnosis; Endocrine and Autonomic Systems; Internal Medicine; Family Practice; Endocrinology, Diabetes and Metabolism; Medicine (miscellaneous); General Medicine; Endocrinology; Life Sciences