Phytosociological and ecological studies on the vegetation of the Istranca Mountains (Thrace Turkey)-II - (:unkn) unknown (My University, 2001)
Bu makale, Trakya'nın kuzeyinde uzanan Istranca (Yıldız) Dağlan'nın vejetasyonu üzerinde bir çalışmayı sunmaktadır. Sintaksonomik olarak, vejetasyon iki birlikten meydana gelir. Bu birlikler; Acem campestri - Carpinetum betuli Yarcı, 1996 ve Calluno vulgaris - Quercetum infectoriae Yarcı, 1997'dir. Çalışma, klasik Braun - Blanquet metodu kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Birlikler, fitososyolojik adlandırma kurallarına göre adlandırılmış olup, Querco - Fagea Quezel et ai., 1980 üstsınıfı, Quercetea pubescentis Quezel et al., 1978 sınıfının Quercetalia pubescentis Doing Kraft, 1955 ordosuna dahildir. Her iki birlik de, ilk defa kaydedilmektedir.

This article presents a study on the vegetation of Istranca (Yıldız) Mountains lying in the northern Thrace. Syntaxonomically vegetation consists of two associations. These associations are; Carpino betuli - Fagetum orientalis Yarci, 1997 and Querco cerridis - Carpinetum orientalis Yarci, 1997. The study was realized by using classic Braun - Blanquet method. Associations were named according to phytosociological nomenclature code and are included in Quercetalia pubescentis Doing Kraft, 1955 order; Querco - Fagea Quezel et al., 1980 superclass, Quercetea pubescentis Quezel et al., 1978 class. Both these associations are reported for the first time.
Istranca Dağları nın (Trakya Türkiye' si) vejetasyonu üzerinde fitososyolojik ve ekolojik çalışmalar-II