Bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu - Arslanoğlu, Mehmet (My University, 2013)
Çalışmada ilk olarak, Elektronik Haberleşme alanında yapılan hukuki değişiklikler ele alınmış; bu hukuki değişiklikler kapsamında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na gelinen süreç anlatılmıştır. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun kuruluş amacı, hukuki statüsü, Türk İdari teşkilat içersindeki yeri ve Kurumun idari teşkilat yapısı hakkında bilgiler verilmiştir. Sonraki bölümlerde, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu ile verilen Düzenleme, Denetim, Yetkilendirme ve Uzlaştırma ve Yaptırım yetkileri üzerinde durulmuştur. Kurum’un tüm yetkileri ayrıntılı olarak incelenerek, bu yetkilerin kullanımına ilişkin usul ve esaslar hakkında bilgiler verilmiştir.

This work initially, highlights the legal changes that include the process of establishment of the Information and Communication Technologies Authority on the field of technological communication. This paper includes information about the purpose of the Information and Communication Technologies Authority, its legal status, importance in Turkish Administrative Organization and the institution’s administrative organizational structure. At the second part, the paper focuses on the Power to Regulate, Supervision, Authorization, Reconciliation and Sanction that were given to the Information and Communication Technologies Authority with the 5809 numbered Electronic Communication law. All of the authorities of the institution are considered in details and information about the procedures and principles regarding the use of these authorities is provided.
Keywords: 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu; Bilgi Hğları; Bilgi Teknolojileri; Elektronik Haber Toplama; Kamu Hukuku; Yasa ve Yasama