Web yayımcılığında görsellik bağlamında grafik öğelerin kullanımı ve tasarım araçları - Kurşun, Ahmet Kadri (My University, 2005)
WEB YAYIMCILIĞINDA GÖRSELLİK BAĞLAMINDA GRAFİK ÖĞELERİN KULLANIMI VE TASARIM ARAÇLARI İnternet'in hayatımıza girmesiyle birlikte yeni bir alan olarak ortaya çıkan, Web yayımcılığının, görsel tasarım boyutunda kullanılan grafik öğelerin kullanıcılar üzerindeki etkinliğinin araştırıldığı bu çalışmada, Web üzerindeki grafik öğelerin uygun şekilde ve optimum performansta kullanılması için gerekli tasarım bilgisi ve yazılım teknolojisi ele alınmış, görsel öğelerin ziyaretçiler üzerinde bıraktığı izlenimlerden yola çıkılarak günümüz Web yayımcılığına bir bakış açısı getirilmeye çalışılmıştır. Name and Surname: Ahmet Kadri KURŞUN Field: Communication Sciences Programme: Informatics Supervisor: Proffessor Ahmet Lütfi Orkan Degree Awarded and Date: Master - May 2005 Web design, Web publishing, Visual elements, Meaning of colors, Internet

THE USAGE OF GRAPHICSAL ELEMENTS IN WEB PUBLISHING IN ORDER TO THE VISUAL CONTEXT AND DESIGN TOOLS Web publishing is recently field by development of Internet. In this study, the effects of graphical elements -visual design dimension of Web publishing- on Web users is analyzed. By the study, particularly it's emphasized on necessary design knowledge and software technology to the right usage and optimal performance of graphical elements in Web page. A new perspective is try to find out on Web publishing by examining the impressions of graphical elements on users.
Keywords: Bilgisayar programlaması; Genel Konular; Görsel Elemanlar; İnternet; Program tasarımı; Programlama; Renkler ve Anlamları; Web Tasarımı; Web Yayımcılığı