Antitrombosit tedavide yeni ilaçlar - (:unkn) unknown (My University, 2010)
Antitrombosit tedavi akut koroner sendrom tedavisinin vazgeçilmez parçasıdır. Günümüzde kullanılan ilaçların önemli kısıtlılıkları yeni arayışları beraberinde getirmiş; yaygın direnç sorunu, etki başlangıç süresinin uzunluğu, kanama, kişilerarası değişkenlik ve diğer ilaçlarla etkileşim (proton pompa inhibitörleri, kalsiyum kanal blokerleri) gibi kısıtlamalar araştırmacıları daha etkin ve güvenilir ilaçlar araştırmaya yönlendirmiştir. Prasugrel, AZD6140 (ticagrelor), cangrelor ve SCH 530348 (trombin reseptör antagonisti) yeni ve daha etkin ilaçlardan bazılarıdır. Klinik çalışmalarda alınan başarılı sonuçlar, bu ilaçların yakın zamanda tedavi algoritmalarına girebileceğini göstermektedir. Bu derlemede, antitrombosit tedavide yeni ilaçlar ve kavramların özetlenmesi amaçlandı.

Antiplatelet therapy is the cornerstone of management of acute coronary syndromes. Currently used antiplatelet drugs present several limitations that provoke new searches. These limitations include resistance, delay in the onset of action, risk for bleeding, variations in the individual response, and interaction with other medications (i.e. proton pump inhibitors, calcium channel blockers). New concepts and medications have emerged for the effective inhibition of platelets. Prasugrel, AZD6140 (ticagrelor), cangrelor, and SCH 530348 (thrombin receptor antagonist) are among some of the novel agents that survived randomized trials. In this review, we aimed to summarize novel concepts and agents in antiplatelet therapy.
Novel agents in antiplatelet therapy
Keywords: Kalp ve Kalp Damar Sistemi