Markalaşma kavramı çerçevesinde marka ederi - BİLSEL ENGİN, Hande (My University, 2017)
Çağdaş pazarlama kuram ve pratiği, marka ederinin yaratılması aşamasında markaların nasıl yönetildiği ve kullanıldığını tanımlama ve açıklama çabası üzerine temellenmektedir. Bu çalışmada, marka ederine ve bunun ölçümlenmesine dair bilgi ve yaklaşımlar eleştirel bir biçimde ele alınacaktır. Bu kuramsal değerlendirme, hem pazarlama kuramının geliştirilmesi açısından önemli bir adım, hem de kavramsal yapıların ne derece farklı olabileceğine dair bir gösterge oluşturacaktır. Bu çerçevede, kavramlara yönelik yaklaşımların bir sentezi taksonomik bir çerçevede sunulacak, bütünlüklü bir marka ederi kuramına yönelik gelecekte yürütülecek çalışmalar açısından ışık tutabilecek bir çalışma ortaya koyulacaktır. Genel anlamda, marka ederinin kaynakları ve marka ederi formasyonunun belirleyici unsurları kuramsal ve tarihsel açılardan ele alınacaktır.
Keywords: Marka Ederi; Reklam Kuramı; Marka Yönetimi; Marka Kavramı; Marka Ederi Ölçümlenmesi