Tek düzen hesap planına göre hazırlanan finansal tabloların UFRS'ye uyarlanması ve rasyo yöntemi ile analizi - (:unkn) unknown (My University, 2009)
Küresellesmeyle birlikte, finansal tabloların bütün kullanıcıların anlayabileceği bir sekilde düzenlenmesi ihtiyacı, ortaya çıkmıstır. Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (UFRS) bu ihtiyaca karsılık vermek amacıyla daha yaygın olarak kullanılmaya baslanmıstır. UFRS’nin kullanılmasıyla, finansal tablolar sadece anlasılır ve kullanıslı değil aynı zamanda daha seffaf hale gelmislerdir. Bu çalısmada Tek Düzen Hesap Planı’na (TDHP) göre hazırlanan temel finansal tablolar, düzeltme kayıtları yapılarak, UFRS’ye uygun hale getirilmistir. Her iki düzenlemeye göre hazırlanan bu finansal tablolar rasyo analizi açısından karsılastırılmıs ve ortaya çıkan farklılıklar incelenmistir.

Need for financial statements prepared to be comprehensible by all of the users were arisen as a result of globalization. International Financial Reporting Standards (IFRS) has become more spread to meet this need. IFRS made financial statements not only comprehensible and useful but also more transparent. In this study, financial statements based on Turkish Uniform Chart of Accounts are harmonized with IFRS. The financial statements prepared compatible with both arrangements are compared in the basis of ratio analysis and the differences are examined.
Harmonization of financial statements based on Turkish uniform chart of accounts with IFRS and a ratio analysis
Keywords: İşletme Finans