Gazetecilik ve İnternet - (:unkn) unknown (My University, 2005)
Özet: 20. yüzyılın en önemli iletişim teknolojisi olan internet pek çok meslek grubu üzerinde önemli değişimlere neden olmuştur. Gazetecilik de bunlardan bir tanesidir. İhtiyaç duyulan pek çok bilginin giderek artan oranlarda internette yer alması, geniş kullanıcı kitleleri tarafından kabul görmesi ve majör bir iletişim aracı haline gelmesi medya çalışanlarını da interneti kullanmaya itmiştir. İnternetin meslek üzerindeki etkilerini ve gazetecilerin internete yönelik yaklaşımlarını ortaya koymayı hedefleyen çalışmalar göstermektedir ki ilk yıllarda gazeteciler interneti bir haberin geçmişini öğrenmek, elektronik posta alıp-vermek, makale araştırması yapmak ve iletişim bilgileri bulmak amacıyla kullanırken; bunlara zamanla yeni haberler için fikir edinmek, okurlar ve meslektaşlar ile eş zamanlı sohbetler yapmak ve tartışma listelerini takip etmek eklenmiştir. İnternet haber odalarının ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. İnternet medya takipçisi okuyucuya da önemli imkanlar tanımaktadır. Kullanım uygunluğu, etkileşim ve ihtiyaç duyulan bilgiye doğrudan ulaşma imkanı bunlardan bir kaçıdır.

Abstract: Internet which has turned out to be the most important communication technology has led significant changes on various professional groups. Journalism is one of them. The increase of information on the net, its acceptance by millions and its transformation to one of the major communication means have led journalists to use the net for several reasons. Surveys that aim to present the net's impacts on the profession and the way journalists perceive it show that in the first years journalists used the net to find background information for stories, send e-mails, search for articles and contact information. Now they additionally use the net to search for story ideas, discuss with colleagues and readers, follow mailing lists and news groups. Internet has become an important part of news rooms and daily routines. Journalists aren't the only ones who benefit from Internet; readers are another group that Internet offers several opportunities.
Journalism and Internet