Buji Ateşlemeli Motorlarda Alkol Yakıt Kullanımının Performans, Emisyon ve YanmaKarakteristikleri Açısından İncelenmesi - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Fosil yakıtlar ile çalışan taşıtlar, çevrede zararlı gazların artmasına ve petrolrezervlerinin azalmasına neden olmaktadır. Bu zararların minimize edilmesi içinpek çok araştırmacı, buji ateşlemeli motorlarda istenilen performansı eldeedebilen ve çevreye az oranda egzoz emisyonu bırakabilen alternatif yakıtlardanbirinin de alkollerin olduğunu ileri sürmüşler ve pek çok deneysel çalışmalargerçekleştirmişlerdir. Bu araştırma çalışmasında; buji ateşlemeli motorlarda alkolyakıt kullanılması durumunda motor performansında, emisyonlarda ve yanmakarakteristiklerinde ne gibi değişikliklerin olduğu üzerine gerçekleştirilmişçalışmalar detaylı bir şekilde incelenerek tablolar oluşturulmuş ve budeğişikliklerin nedenleri açıklanmıştır. Araştırma ile alkol kullanılmasıyla motorperformansında ve yanma karakteristiklerinde artış olduğu ve egzozemisyonlarında ise azalmaların gerçekleştiği sonucuna varılmıştır.

Vehicles powered by fossil-fuels cause to increase harmful gases in the environment and decrease petroleum reserves. To minimize these damages, many researchers submitted that one of the alternative fuels which could obtain desired performance and release minimum rates of exhaust emissions in spark-ignition (SI) engines is alcohol and they carried out many experimental studies. In this review study, the studies about which kind of alteration obtained in performance parameters, emissions and combustion characteristics by using alcohol in SI engines were investigated in detail and created tables. In addition, the reasons of these alterations were stated. With this review, improving in engine performance and combustion characteristics and decreasing exhaust emissions were concluded by using alcohols.
An Investigation of the Effect of Usage Alcohol Fuel on Performance, Emission and Combustion Characteristics in Spark-Ignition Engines