Does organizational modularity back up military logistics outsourcing - (:unkn) unknown (My University, 2009)
Bu makalede modülerlik kavramı incelenmiş, silahlı kuvvetlerde lojistik fonksiyonların dış kaynak kullanımı için neden uygun olduğu tartışılmış, ayrıca örgütsel modülerliğin lojistiğin dış kaynaktan sağlanması süreçleri üzerinde olası etkileri, literatürde bulunan çeşitli problem sahaları ve bunların çözüm önerileri göz önüne alınarak incelenmiştir. Yazarlar tarafından silahlı kuvvetlerde dış kaynak kullanımı sürecinde görülen ortak problemin zayıf arayüzlere sahip kötü modüler yapılar olduğu tespit edilmiş, iyi tasarlanmış somut ve soyut arayüzleri olan örgütsel modülerliğin, lojistik sağlayıcı asker veya sivil olsun, etkinliği yükselteceği, dış kaynak kullanımı için ise en uygun ortamı sağlayacağı öne sürülmüştür.

In this paper, modularity concept is scrutinized and the appropriateness of logistics outsourcing in armed forces is discussed. Besides, the effects of organizational modularity on the processes of logistics outsourcing in armed forces are analyzed based on the varying problematic areas and recommendations collected from literature. The common problem in military outsourcing mentioned by the scholars is found to be bad organizational modularity with weak interfaces. Organizational modularity with satisfactory interfaces is considered as a factor increasing the efficiency whether the logistics provider is civilian or not and best environment for outsourcing.
Örgütsel modülerlik; askeri lojistikte dış kaynak kullanımını destekler mi?
Keywords: Savunma Bilimleri