Investıgatıon of genetıc dıversıty, heavy metal and mıneral nutrıent status of robinia pseudoacacia l. plants collected from urban ecosystems - Uras, Mehmet Emin (My University, 2017)
Fabaceae familyasının bir üyesi olan Robinia pseudoacacia L., Kuzey Amerika'yaözgüdür ve dünyanın birçok yerinde, özellikle Avrupa, Güney Afrika ve Asya'da dikimiyapılan yaprak döken bir ağaçtır.

Fabaceae family member Robinia pseudoacacia L. is a deciduous tree, which is nativeto North America and has been widely planted in many parts of the world, especially inEurope, Southern Africa and Asia.
Keywords: ağır metal; Ağır metaller; Analiz; Biomonitör; Çevre izleme; Çevreye etkisi; filogeni; heavy metal; ITS1; kirlilik; mineral besin; mineral nutrient; molecularmarkers; molekülerişaretleyici; phylogeny; pollution; soil; toprak; trnL - trnF intergenic spacer; trnL – trnF intergenik ara bölgesi Biomonitoring