Managing organizational change in human resources management and a sample from harmaceutical sector - Dinçer, Rabia Pınar (My University, 2004)
İnsan Kaynakları Yönetiminde Organizasyonel Değişimin Yönetilmesi & İlaç Sektöründen Bir Örnek konulu tezimde, Yönetim, Organizasyon ve İnsan Kaynakları Yönetimi'nin temel ilkeleri anlatılmış olup, değişim yönetiminin tüm ilgili konuları detaylandırılmıştır. Tezimde yeralan tüm akademik bilgiler, ilaç sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın İnsan Kaynakları bölümünde gerçekleştirilen değişim sürecinin örneklenmesi ile desteklenmiştir. Örnek alınan firmanın İşe Alım, Eğitim Yönetimi, Performans Yönetimi, İş Tanımları, Yetkinlikler, İş Değerleme, vb. insan kaynakları süreçleri, yabancı bir firma ile birleşmesi sonucunda, sektördeki son gelişmeler, eğilimler ve firmanın ihtiyaçları gözönüne alınarak yapılandırılmıştır. Yenilikçi, stratejik ve değişim odaklı bir insan kaynakları yapılanması ile, firmanın amaçladığı pazar payı artışı, iç/ dış müşteri memnuniyeti ve verimlilik için önemli adımlar atılmıştır. Bu çalışma, insan kaynakları profesyonellerine ve tüm yöneticilere insan kaynakları departmanlarındaki değişimin teorik ve pratik olarak nasıl gerçekleştirilebileceğinin ipuçlarını vermeyi amaçlamaktadır. All aspects pertaining to change management have been explained in detail in the thesis titled Managing Organizational Change in Human Resources Management & A Sample from Pharmaceutical Sector with emphasis on fundamental issues of Management, Organization, and Human Resources Management. The academic knowledge in this thesis has been reinforced by the exemplification of the process of change undergone in the Human Resources department of the mentioned organization in the pharmaceutical sector. The human resources processes - Recruitment, Training Management, Performance Management, Job Descriptions, Competencies, Job Evaluations, etc. - have been conducted in accordance with the requirements of the company and latest developments, trends, and technologies as a result of the merger with foreign capital. With an innovative, strategic and change-focused human resources organization, a leap forward was initiated for the market share increase, internal/ external customer satisfaction, and productivity increase. This study aims to present ways of how theoretical and practical change in human resources department might be realized for those involved in the profession and also for the managers in general.
Keywords: Genel yönetim; İnsan Kaynakları Yönetimi; Personel yönetimi