E-recruitment - Alpay, Saadet Aladinli (My University, 2004)
Bu çalışmanın amacı yeni bir uygulama olan diğer işe alım türleri arasında Internet ile işe alım sürecini ve bunun Türkiye uygulamasını incelemektir. 1990'lı yılların sonlarına doğru internetin gelişimiyle birlikte, iş ve teknoloji dünyası tarihindeki en büyük değişim yaşanırken, işe alım da bu değişime uyum sağlamakta gecikmedi. İşe alım süreci, yoğun bir planlama ve çalışma temposu gerektirir. Doğru işe doğru elemanın seçilebilmesi mümkün olan en geniş kitle içinden seçilmesi, aranan niteliklere uygun eleman bulma ihtimalini yükseltmektedir. Bunun için de, internetten yararlanarak eleman teminine giden firma sayısı da gün geçtikçe sadece Türkiye'de değil tüm dünyada artmaktadır. Uygulama olarak da, Türkiye'nin ilk ve en gelişmiş İnsan Kaynaklari sitesi olan Kariyer.NET'in kurucularından olan Sn. Sungur ILGAZ ile sitenin kuruluşu, insan kaynaklarına hem firmalar hem de iş arayanlar açısından getirdiği avantajları, elektronik işe alım sürecinin gelişimi ve güvenilirliği konularında yaptığım görüşmeyi tezimin son bölümünde bulabilirsiniz. The purpose of this study is to analyze a new application recruitment via Internet and his application in Turkey. While with the development of internet in the late 1990s, the business and technology world have been going through the biggest change ever, recruitment process has quickly adapted to this change. Recruitment process requires an intensive planning and working process. Selecting candidates from a large number of individuals, increases the chances of selecting right person for the right job and finding a candidate, who will match the requirements of the position. That is why, the number of companies, which choose to recruit via internet, has been increasing not only in Turkey but in the others countries also. As an application of E-recruitment in Turkey, you can find in the last chapter of thesis, an interview conducted with Mr. Sungur ILGAZ, the founder of the first and the most developed Human Resources site of Turkey, KARIYER.NET, about the establishment of the site, advantages that it brought for Human Resources both for companies and for job seekers, the development of e-recruitment process and its security.
Keywords: Genel yönetim; Kamu Yönetimi; Personel yönetimi