Algılanan Kurumsal Sosyal Sorumluluğun Satın Alma Niyeti Üzerindeki_x000D_ Etkisinde Güvenin Aracılık Rolü - (:unkn) unknown (My University, 2019)
İşletmeler kâr elde etme amacıyla kurulmuş olsalar da topluma karşı yerinegetirmeleri gereken sorumlulukları vardır. Bir başka deyişle, toplumişletmelerden belli başlı sorumlulukları gerçekleştirmelerini beklemektedir.Bu bağlamda, işletmeler sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirerekmüşterilerinin beklentilerini karşılama eğilimindedirler. Diğer taraftan,işletmeler yapmış oldukları sosyal sorumluluk projeleri çerçevesindemüşterilerin güvenini kazanarak satın alma davranışlarını etkilemeyi deamaçlamaktadırlar. Dolayısıyla, bu çalışmanın amacı müşterilerin sosyalsorumluluk algılarının satın alma niyeti üzerindeki etkisinde güvenin aracılıkrolünü incelemektir. Bahsi geçen kavramlar arasındaki ilişkiyi tespit etmekamacıyla araştırma, bir vakıf üniversitesinde yüksek lisans eğitimi alan 313 kişiüzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmada Türkiye otomotiv pazarında bilinenlider bir firma üzerinden sorular sorulmuş olup araştırma sonuçları, algılanansosyal sorumluluğun satın alma niyeti üzerindeki etkisinde güvenin tam aracıetkisi olduğunu göstermekte ve güvenin önemini vurgulamaktadır.

Although organizations are founded to gain profit, they also have_x000D_ responsibilities towards the society. In other words, individuals expect from_x000D_ the organizations to accomplish some major responsibilities towards the_x000D_ society.In this respect, organizations try to respond to that call by doing_x000D_ various social acts that will create beneficial outcomes for the overall society._x000D_ On the hand, organizations also aim to shape consumers’ purchasing behavior_x000D_ by gaining trust through these activities. Therefore, this study investigates the_x000D_ mediating role of trust within the relationship between perceived social_x000D_ responsibility and purchase intention. With this aim, 313 graduate students of_x000D_ a private university were approached to collect data and to analyze the_x000D_ proposed relationships between the constructs. Data have been collected by_x000D_ mentioning a well-known market leader car manufacturer and results of the_x000D_ study indicate that trust fully mediates the relationship between perceived_x000D_ corporate social responsibility and purchase intention, thus emphasizing the_x000D_ importance of trust in company-consumer relationships.
Mediating Role of Trust on the Relationship between Perceived Corporate Social Responsibility and Purchase Intention