Toplumsal hareketler bağlamında hack ve hacktivizm - Öztürk, Özlem Çetin (My University, 2017)
Çalışma kapsamında, hack ve aktivizmin birleşimi olarak tanımlanan hacktivizm kavramının toplumsal hareketler bağlamında sorgulanması amaçlanmaktadır. Bu çalışmada ayrıca, Türkiye’deki hacker ve hacktivist gruplar ele alınarak, Türkiye’deki hacktivizm biçimleri tartışılmaktadır.

The scope of this study aims to question hacktivism, which is defined as a combination of hack and activism, in the context of social movements. Furthermore in this study, hackers and hacktivist groups in Turkey are being considered and hacktivism forms are being discussed.
Keywords: Digital Communication Technologies; Dijital İletişim Teknolojileri Hack; Enformasyon teknolojisi; Hack; Hacktivism; Hacktivizm; İletişim; Social Movements; Sosyal yönler; Teknoloji; Teknolojik yenilikler; Toplumsal hareketler