Ali Emiri manzum 674’teki şiir mecmuası (Vr. 151a-200b) (İnceleme-Metin) - Çolak, Esra (My University, 2014)
Çalışmamız, “Millet Kütüphanesi Ali Emiri Koleksiyonu Manzum:674 Mecmuâ-yı EşǾâr ” numarada kayıtlı olan nazîre mecmuasının 151a-200b varaklarının transkripsiyonlu metninden ve bu metnin fiziksel incelemesinden oluşmaktadır. Transkripsiyonlu metnin hazırlanmasınının akabinde bu bölümün içeriği hakkında inceleme tarafımızca yapılmıştır. İstinsah tarihi hakkında bir bilgi yer almayan mecmua toplamda 215 varak olup türü nazîre mecmuasıdır. Mecmuada en fazla 16. yüzyıl şair ve şiirleri yer almaktadır. En fazla şiiri yer alan şairlerden ilk ikisi Hayâlî Bey ve Necâtî Bey’dir. The study “MecmûǾa-yı EşǾâr”, registered on Millet Kütüphanesi Ali Emiri Koleksiyonu Manzum 674, comprises the transcripted text of 151a-200b sheets as well as the physical examination of the text. Following the preparation of the transcripted text, the content of this section has been prepared. The periodical doesn’t contain any information about the date in which the text was written. It is a total of 215 sheets and the type of the text is called “nazire”. The most frequently mentioned poets and poems belong to the 16th century and the poets whose poems are mostly written in the periodical, are Hayali Bey and Necati Bey.
Keywords: Dergiler; Divan Edebiyatı --Şiir; Kütüphaneler --Ali Emiri Kütüphanesi; Necâtî Bey; Şairler-- 16.yy Divan Edebiyatı Şairleri --Hayâlî Bey; Türk Edebiyatı