Mali kriz bağlamında tobin vergisi ve Türkiye'de uygulanabilir bir versiyonu - Balseven, Hale; Erdoğdu, M.Mustafa (İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2005)
Tobin Vergisinin uygulanmasına yönelik küresel düzeyde bir fikir birliği olmaması nedeniyle biz, söz konusu verginin daha çok Paul Bernd Spahn tarafından geliştirilen ve ulusal düzeyde uygulanabilme şansı yüksek görünen bir versiyonu üzerinde duracak ve ve 2000-2001 krizinde Türkiye'de böyle bir vergi uygulansaydı sonucun ne olabileceğini tahmin etmeye çalışacağız.
Keywords: Globalization, Financial Crises, Tobin Tax, Turkey