Türklere yönelik Arapça öğretiminde metot geliştirme üzerine bir deneme - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Bu makale, genelde Arapçayı yabancı dil olarak öğrenen ve öğreten herkese, özelde ise Türkçeyi kullanan kimselere yönelik Arapça öğretiminde bir metot geliştirme denemesidir. Günlük hayatta Arapçaya geniş yer veren Türkçenin bu avantajını Arapça öğretiminde işlevselleştirme yolunda bir gayrettir. Başlangıç ( المستوى الأول /beginner) seviyesinde uygulanacak olan denemenin yaklaşık beş yıldır pilot uygulaması yapılmış, elde edilen bulgular ve alınan geri bildirimler değerlendirmeye tabi tutulup makaleye yansıtılmıştır. Deneme başlangıç seviyesini iki eksende ele almıştır: İlk yarısını isimli yapılara, ikinci yarısını ise fiilli yapılara tahsis etmiş ve kendine özgü bir metot uygulamıştır.

This paper will be focusing on developing new techniques of language education for foreign students of Arabic, especially for Turks. Turkish language already has lots of Arabic phrases and expressions used in daily conversations, so the study attempts to take the advantage of familiarity of the Turkish people with Arabic language A pilot study of five years has already been applied to elementary level students. The findings and statistical figures of this study have been included in this paper. This study consists of two parts putting into practice a unique method. The first part includes nouns and their functions, while the second part deals with verbs and their functions.
An attempt to develop methods in the teaching of Arabic language to Turks
Keywords: Kültürel Çalışmalar