6360 SAYILI KANUN ÇERÇEVESİNDE GÜMÜŞLÜK BELDE BELEDİYESİ'NİN KAPATILMASINA İLİŞKİN YÖRE HALKININ ALGISI - (:unkn) unknown (My University, 2014)
2012 yılında yayımlanan 6360 sayılı Kanun çerçevesinde Türkiye'de kamu yönetimi alanında, özellikle de küçük ölçekli yerel birimleri ilgilendiren önemli bir idari reform gerçekleştirilmiştir. Bu Kanun uyarınca tüzel kişiliği kaldırılarak Muğla ilinin Bodrum ilçesine mahalle olarak bağlanan Gümüşlük Belde Belediyesi halkının, kapatılma kararını nasıl algıladığının ortaya konulması çalışmanın temel amacını oluşturmuştur. Araştırma evreninden rastgele örneklem yöntemine göre seçilen 409 kişiye anket uygulanmış; elde edilen veriler, SPSS programı aracılığıyla frekans analizi yapılarak yorumlanmıştır. Analizler neticesinde Gümüşlük halkının kapatılma kararını benimsemediği sonucuna ulaşılmıştır. Bir belde özelinde gerçekleştirilen çalışma, Türkiye genelinde uygulama yapmak isteyen araştırmacılara katkı sağlayıcı nitelikte ve karşılaştırma yapma imkânı sunmaktadır.

The administrative reforms within the frame of Act no 6360, dating 2012, had significant effects on small scale local governments. This study aims to investigate the perceptions of the local residents of Gumusluk sub-district municipality about amalgamation of their municipality as a neighborhood of Bodrum district municipality. The data was acquired from questionnaires that were conducted with 409 local residents who were randomly selected from the research universe. Frequency analyses with SPSS were run to analyze data. The results show that the local residents of Gumusluk did not favor municipality amalgamation. Our findings may provide contributions to those who would study municipality amalgamation in other places.
THE PERCEPTIONS OF THE LOCAL RESIDENTS ABOUT DISSOLUTION OF GUMUSLUK SUB-DISTRICT MUNICIPALITY WITHIN THE FRAMEWORK OF LAW NO 6360
Keywords: İktisat; İşletme