Bir siyasal iletişim aracı olarak sosyal medya : 31 mart 2019 yerel seçimlerinde cumhur ittifakı ve millet ittifakı’nın twitter kullanımı - Toy, Muhammed Ersin (My University, 2019)
Bu çalışma siyaset ve iletişim disiplinlerinin ortak konusu olan siyasal iletişimalanının günümüze kadar süregelen serüvenini geniş bir literatür taramasıyla ele alıpişlerken aynı zamanda günümüzün en önemli siyasal iletişim mecralarından olan sosyalmedya ile olan ilişkisine de değinmektedir. Sosyal medyanın siyasal iletişim ileilişkisinin tarihsel süreçleri, örnekleri ve günümüzde yaşanan son gelişmelerle birlikteele alındığı çalışma, konusu itibariyle Twitter ve siyasal iletişime özel yer ayırmaktadır.Çalışma 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, siyasal aktörlerin siyasal iletişimkampanyalarını bir yeni iletişim ortamı olan Twitter üzerinden nasıl gerçekleşirdiklerinimercek altına alma çabasına girmektedir. 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşirilen yerelseçimlere Türkiye’de iki ittifak halinde girilmiştir. Bunlar Millet İttifakı ve Cumhurİttifakı’dır. Cumhur İttifakı, Ak Parti ve MHP ile oluşurken; Millet İtifakı, CHP ve İYİParti’den oluşmakadır. Bu çalışmada 24 Haziran 2018 yılında yapılan milletvekiliseçimlerinde ittifakların kendi içinde en çok oy alan birer temsilcisinin 1-31 Martarasında resmi Twitter hesabından en çok etkileşim, beğeni, retweet ve yorum alanotuzar tweeti söylem analizi ele alınmış, aynı zamanda tweet kullanımları kısmi içerikanalizine tabi tutulmuştur. Bu çalışma ile siyasal iletişimin yeni mecrası olan Twitter’ın viiisiyasal iletişim sürecinde nasıl bir işlev gördüğü, liderlerin söylemlerinin ne kadarınınTwitter’da yer aldığı, nasıl bir dil ve üslup kullandıkları, ne kadar etkileşim aldıkları vesöylemler arasındaki farkın ne olduğu incelenmektedir.yasal İletişim, Sosyal Medya, Yeni Medya, Twitter, 31 Mart 2019Yerel Seçimleri

Social Media as a Platform for Political Communication: Case of Twitter practices ofCumhur and Millet Alliances throughout 31 March 2019 Local ElectionsThis study focuses on the relationship between political communication and socialmedia, which is one of the most important political communication media of today. Itinvestigates historical processes, milestones and recent developments of social media'srelation with political communication as well as devoting particular role to Twitter,which is highly used micro-blogging site during elections. In the local elections held on31 March 2019, the study attempts to examine how political actors make their politicalcommunication campaigns through Twitter. Two alliances, which are AKP-led Cumhuralliance and CHP-led Millet alliance, participate to the local elections all over Turkey.In this regard, I conducted a discourse and content analysis on 30 most important tweetsof two pivot political figures in the election, Recep Tayyip Erdogan and KemalKılıçdaroğlu. It demonstrates consequently how Twitter, the new medium of politicalcommunication, functions in the political communication process, how much of thediscourses of the leaders take place on Twitter, and what the difference betweendiscourses are, how languages are used by the leaders and how much interaction theytake.
Keywords: Ak Parti; CHP Political Communication; Elections; Localelections on 31 March 2019; New Media; Seçimler; Siyasal İletişim; Social media; Sosyal medya; Twitter