Algılanan kurum içi güvenin çalışanların motivasyonları üzerindeki etkisi: bir zincir mağaza uygulaması - Tuysuz, Mustafa (My University, 2015)
ALGILANAN KURUM İÇİ GÜVENİN ÇALIŞANLARIN MOTİVASYONLARI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ: BİR ZİNCİR MAĞAZA UYGULAMASI Son yıllarda, kurumların daha verimli ve amaca dönük çalışmalarında sadece çalışma ortamlarının iyileştirilmesinin değil aynı zamanda kurum içi güven ve buna bağlı olarak motivasyonun da etkili olduğu ortaya çıkmıştır. Teknolojinin gelişmesi, bilgiye ulaşmadaki kolaylık, çalışan kesimin yaşı, cinsiyeti gibi demografik değişimler ile çalışanların yoğun olduğu sektörlerdeki değişimler güven ve motivasyonun etkisinin ortaya çıkmasında önde gelen etkenlerdendir. Bu çalışma ile kurum içi güvenin, çalışanların motivasyonuna olan etkisi araştırılmıştır. Zincir mağaza çalışanlarını dikkate alan bu çalışmada, yöneticiye güven, çalışma arkadaşına güven ve çalışılan kuruma güven unsurları ile çalışan motivasyonu arasında anlamlı bir etki olduğu görülmüştür.

EFFECTS OF PERCIEVED ORGANIZATIONAL TRUST ON EMPLOYEE MOTIVATION: AN APPLICATION ON RETAIL STORE EMPLOYEE Effective and goal oriented work in the organizations is revealed that organizational trust and motivation besides the improvement of the working environment. Some reasons which effect this situation are development of technology, simplicity of the access to information, demographic changes such as the age of the working class and gender. It has been investigated that the effect of percieved organizaitonal trust on employee motivation within the organization by this study. According to this study, trust to supervisor, trust to colleagues and trust to organization have the significant relationship with the employee motivation.
Keywords: İşletme; Yönetim