4857 sayılı iş kanununa göre işçinin iş görme borcu ve borca aykırılığın hukuki sonuçları - Işık, Yasemin (My University, 2009)
rme Borcu, İş Sözleşmesinin Feshi Özet 4857 SAYILI İŞ KANUNUNA GÖRE İŞÇİNİN İŞ GÖRME BORCU VE BORCA AYKILIĞIN HUKUKİ SONUÇLARI Son yıllarda işveren tarafından iş sözleşmelerinin feshinde ağrılıklı olarak işçinin iş görme borcuna aykırı davranmasına dayanılmaktadır. Geniş anlama sahip “iş görme” ve “iş görme borcuna aykırılık” kavramlarının tanımlanarak açıklanması özellikle bu nedende dayanılarak yapılan işveren fesihlerinin sınırlanmasına yol açacaktır. Özellikle iş görme borcunun kapsamının belirlenmesi işçilerin de yapmakla yükümlü olduğu edimi bilmesini sağlayacak; bu nedene dayalı fesihler de yargıçlara uygulamada kolaylık sağlayacaktır. The employee's work visually debt, Business Termination Agreement

LAW NO. 4857 ACCORDİNG TO THE WORKER'S DEBT AND DEBT TRANSACTİON THE LEGAL CONSEQUENCES OF İLLEGALİTY In recent years, business contracts by the employer as the worker's termination weighted pain to act contrary to the debt transactions are based. Broad understanding of transaction and debt transactions in the unconstitutionality of the concepts defined, particularly so in the disclosure will be based on the limitation of employers' termination will result. Especially the determination of the scope of debt transactions required to make workers aware of the act will ensure, so in practice based on convenience to the termination will also judge.
Keywords: Borçlar, Hukuk; Hukuk; İş Hukuku