Dijital oyunlar: Tasarım gereksinimleri ve oyuncu psikolojisi - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Bilgisayar oyunu tasarımı sadece algoritmalardan, betik dillerinden ve mantık yapılarından ibaret değildir. Bilgisayar oyunları etkileşimli ortamlardır ve oyuncular birer insandır, bu yüzden oyuncu etkileşiminin sosyal bir olgu olduğu hiçbir zaman unutulmamalı ve alternatif bir gerçekliğe adım atmanın altında yatan psikolojik bileşenler göz ardı edilmemelidir. Sanal dünyanın ge rçekçiliği, oynanabilirliği, inandırıcılığı, oyuncuya verdiği memnuniyet ve haz önemli tasarım kriterleridir. Oyuncunun kendisini iletişim kanalından iletilen dünyada hissetmesi ve iletilen dünyada bulunduğuna inanması, sanal dünyadaki olaylar örgüsü üzerinde kontrol sahibi olduğunu ve özgür seçimleriyle sanal dünyayı etkileyebildiğini düşünmesi çok önemlidir. Tasarım sürecinde bilgisayar oyunlarına oyuncunun gözünden bakmak, tasarımcının istediği oyunu değil de oyuncuların oynamak isteyeceği oyunları geliş tirmek için başarının temel anahtarıdır.

Computer game design is not only about algorithms, scripts and logic. Gam es are interactive environments and gamers are humans, so it should be remembered that gamer interaction is a social phenomenon ve the psychological components that underlie the concept of stepping into an alternative reality can not be ignored. The realis m, playability, understandability, believability of the virtual world and player enjoyment are important design requirements. The player should feel himself in the world mediated by the computer and should belive that he/she exists there. The player should also feel a sense of control over the events and should think that he/she can affect the virtual environment. Looking into a game from the player's perspective is very important if your aim is to design the games that players want, not the games that the designers want to design.
Digital games: Design requirements and player psychology