PAUL RAND VE GRAFİK DİLİ - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Çağdaş grafik tasarımın dünyaca ünlü isimlerinden biri olan PaulRand, farklı bir tipografik dil kullanarak yarattığı logolar ve kurumsalkimlik tasarımlarıyla meşhurdur. Tasarımcı, IBM ve ABC gibi devmarkalara zamansız ikonlar tasarlamıştır. Kendine has üslubu PaulRand’i kendi başına bir grafik tasarım ekolü haline getirmiştir. Dikkatçekici bir görsellik kullanan Rand, kolaj, fotoğraf ve tipografiyi benzersizşekilde birleştirerek ortaya yaratıcı, sıra dışı, eğlenceli ve zekice bir grafikdil koymuştur. Tasarımcı, üretim sürecinde risk almaktan çekinmemiştasarladığı logoları veya reklam çalışmalarını sunmadan önce birçokizleyicinin bu tasarımlarla etkileşim kurmasını ve izlenimlerinipaylaşmasını istemiştir. Biçim, şekil, mekan ve kontrast ilişkisini ençarpıcı şekilde yorumlayan tasarımcı, bugün grafik tasarımın ‘İsviçreStili’ olarak bilinen ekolün de kurucu üyelerinden biri olarakbilinmektedir. Günümüz modern grafik tasarım anlayışı, elde ettiği görselsadeliği ve gücü Paul Rand’in köklerini 1930’larda attığı tasarımprensiplerine borçludur. Bu çalışmada Paul Rand’in grafik tasarımanlayışı, üretmiş olduğu tasarım ve logolar üzerinden bir durum tespitihalinde ele alınmıştır. Bu çalışma, modern grafik tasarımın kurucusuolan Paul Rand’in ‘Tasarım Üstüne Düşünceler’ (Thoughts on Design)yapıtında ortaya koyduğu grafik tasarım prensiplerini ve ürettiği yaratıcıdili esas alarak hazırlanmış bir literatür taramasıdır. Görsel iletişimi,kökten değiştirmiş usta bir tasarımcının yaratıcı süreçlerininanlaşılması, görsel iletişim ve grafik tasarım alanında akademide önemlibir kazanım olacaktır.

One of the world outstanding designers in modern graphic design,_x000D_ Paul Rand is world famous for the logos and corporate identity designs_x000D_ he designed using a different typographic language. He has created_x000D_ timeless icons for brands such as IBM and ABC. His unique style turned_x000D_ Paul Rand into a school of graphic design. Using a remarkable visuality,_x000D_ Rand uniquely combines collage, photography and typography, creating_x000D_ an imaginative, extraordinary, fun and clever graphic language. The_x000D_ designer selects some audiences to interact with his designs and share_x000D_ their impressions before presenting the logos or advertising works they_x000D_ didn't hesitate to take in the production process. The designer, who_x000D_ interprets the relationship between form, shape, space and contrast in a_x000D_ most striking way, is known as the founder of the 'Swiss Style' of graphic_x000D_ design today. Today's modern graphic design owes its visual simplicity_x000D_ and strength to the design principles of Paul Rand, which he laid in the_x000D_ 1930s. In this study, Paul Rand's graphic design approach is dealt with_x000D_ in case of a situation determined by the designs and logos he produced._x000D_ In this study, Paul Rand's graphic design approach was examined by a_x000D_ literature review method. This is a literature review based on the graphic_x000D_ design principles and creative perspective produced by Paul Rand, the_x000D_ founder of modern graphic design, in his book 'Thoughts on Design'. It_x000D_ will be an important achievement to the academics in the field of visual_x000D_ communication and graphic design, understanding the creative_x000D_ processes of a masterful designer who has radically changed the visual_x000D_ communication.
PAUL RAND AND HIS GRAPHIC LANGUAGE