Firma değerlemesinde entelektüel sermayenin yeri ve önemi - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Bilgi teknolojisinde yaşanan gelişmelerin ve değişimlerin etkisiyle ticari sınırların ortadan kalkması, yatırımların uluslararası boyutlarda olması, artan küresel rekabet koşulları; işletmeleri değerlerini belirleyebilmek ve performanslarını arttırabilmek için maddi olmayan duran varlıklar olarak kabul edilen entelektüel sermaye kavramına yöneltmiştir. Bir işletmenin gerçek değerinin belirlenmesinde maddi varlıklar ne kadar önemli ise artık maddi olmayan varlıklar da onlara verilen önemden daha fazlasını haketmektedir. İşletmeleri diğer işletmelerden ayıran, rekabet gücü sağlayan maddi olmayan varlıkların soyut olması nedeniyle değerlerinin tespit edilmesi ve raporlanması maddi varlıklara oranla kolay değildir. Bu makalede entelektüel sermayenin tanımı, unsurları, ölçme yöntemleri ve raporlanması incelenerek, işletme değerlemesinde ne kadar önemli bir rol üstlendiği irdelenecektir.

Intangible assets are considered to be led to the concept of intellectual capital with the effects of changes in information technology developments and changes as elimination of trade barriers, investments in international dimensions, increasing of global competitive conditions and to improve their performance. In determinating of real value of a business, intangible assets should be more important than tangible assets.Intangible assets which provide competitiveness to businesses are abstract values and compared to tangible assets, detection and reporting is not easy. In this article, the definition of intellectual capital and its elements, measurement, reporting methods and the role of their importancy would be discussed.
Role and importance of intellectual capital in firm valuation