Kırım savaşı yıllarında istanbul`da sosyal ve ekonomik yaşam - Çekmez, Ozan (My University, 2017)
19. yüzyılın önemli siyasal gelişmeleri arasında kabul edilen Kırım Savaşı, Osmanlı Devleti’nin siyasi, sosyal ve ekonomik yaşamı ile Avrupa tarihini derinden etkilemiştir

The Crimean War, that is accepted as one of important political event of 19th century, effected the political, social and economic life of the Ottoman Empire and the history of Europe profoundly.
Keywords: 1839-1878; Ekonomik etkileri; Istanbul; İstanbul (Türkiye); Kırım Savaşı; Kırım Savaşı, 1853-1856; Osmanlı Devleti the Crimean War; Savaşlar; Sosyal etkileri; Tarih; the Ottoman Empire; Türkiye