İnsani gelişmişlik düzeyini etkileyen faktörlerin dinamik bayesyen panel nitel tercih modelleri ile analizi - Van, Muhammed Hanifi (My University, 2017)
Kalkınma İktisadı literatüründe, insani gelişmenin yegane ölçütü olarak ekonomik büyüme ve gelir artışının kullanılması tartışıla gelmiştir.

The conception of income based approach within the development economics studies has been one of the controversial issues.
Keywords: Araştırmalar; Bayesian DinamicOrdered Probit; Bayesyen Dinamik SıralıProbit; Büyüme faktörleri; Ekonomi; Ekonomik gelişim; Human Development; İnsani Gelişme Panel Ordered Probit; Nitel veriler; Panel Ordered Logit; Panel Sıralı Logit; Panel Sıralı Probit; Probit analiz