Doğu Asya finansal krizi ve Türkiye ekonomisi’ ne etkileri - Seker, Fahri (My University, 2000)
DOĞU ASYA FİNANSAL KRİZİ VE TÜRKİYE EKONOMİSİ'NE ETKİLERİ 1997 Temmuz'unda Tayland'ta başlayan ve kısa sürede tüm Doğu Asya Ülkelerine yayılan ve ardından dünya ekonomilerini etkileryen Doğu Asya finansal krizi, benzer ekonomik yapıdan dolayı Türkiye ekonomisin açısından da incelemeye değer bulundu. İlk önce finansal kriz kavramının tanımı yapılarak bir çerçeve çizildi. Daha sonra, finansal kriz teorileri kısa maddeler halinde incelendi. Bunun ardından krizin başlangıcı ve gelişimi kronolojik olarak ele alındı ve krizin nedenleri bu bağlamda irdelendi. Sonuç olarak bu bölümde krize çözüm önerileri sunuldu. Son bölümde ise krizin Türkiye ekonomisi üzerindeki etkileri incelenerek alınması gerekli önlemler sıralandı.

EAST ASİAN FİNANCİAL CRİSİS AND EFFECTS ON TURKISH ECONOMY First of all, we research how East Asian Crisis began and then study on financial crisis theories. More than, we search how east asian crisis developt in this area and all of the world. And than, we research how east asian crisis effects Turkish Economy.
Keywords: Buhranlar, Ekonomik; Ekonomi; Ekonomi_Türkiye; Uluslararası ekonomi